FacebookLinkedInGoogle MapsEmail

Chok og psykiske sygdomme

Når jeg arbejder med diagnosticerede klienter, tager jeg udgangspunkt i de symptomer, som de selv oplever, gør dem psykisk syge eller forstyrrede. De symptomer, de mærker i hverdagen.
Der er to vigtige områder, som jeg arbejder nænsomt med, der er afgørende for vejen til remission. Den ene er forløsning af chok og traume, den anden er genopbygning af personlighedsstrukturen.

Continue reading

Stressbehandling

Stressbehandling

Det er ikke tilfældigt at man kæder PTSD og stress med hinanden. Der er biologiske ligheder, som ikke er synlige udefra. Det kommer jeg til.

Jeg vil gerne starte med at klarlægge noget, som jeg ofte hører folk udtrykke om stress, som er en misforståelse: stress er ikke en faktor, stress er en symptomrække. Continue reading

Når kroppen taler

 

Når jeg arbejder med mine klienter, er et af mine absolut vigtigste værktøjer kropssprogsaflæsning. Grunden til at det er det vigtigste, er at det på få minutter fortæller mig meget præcist, hvem klienten er. Altså ikke identitetsmæssigt, men klientens kropsprog giver mig et nuanceret billede af, hvilke forbehold og hvilke styrker vedkommende har. Continue reading

Bliv allergifri

Hver dag er allergisæson i Danmark og danskerne bruger store penge på at købe sig til frihed for plagen – for jobbet og familien skal jo passes. Der er piller, næsespray, indsprøjtninger og nogle bruger sågar beskyttelsesbriller, for at bekæmpe den brede vifte af allergiarter.

 

Hvad siger du til at allergifri én gang for alle?

Continue reading

Terapi forløbsbeskrivelser

Her kommer der beskrivelser af forløb, som jeg har haft med enkelte af mine klienter. Enten er de beskrivelser, jeg har skrevet eller også er det et indlæg skrevet af klienten selv. I begge tilfælde har jeg fået klienternes samtykke til at lægge dem ud på hjemmesiden.

Formålet med det er at andre personer, som lider af samme sygdomme eller symptomer, kan have nemmere ved at sammenligne sin egen situation med beskrivelsen. De kan få en forståelse for, hvordan og hvorfor en sygdom eller symptomer er opstået.

Beskrivelserne vil især have fokus på nicher inden for psyko- og helbredsterapi, som jeg har testet virkningen i forhold til med forsøgsklienter.

Beskrivelserne giver selvfølgelig også et indblik i, hvordan jeg arbejder, hvad mine fremgangsmåder er, hvor fremskridende og effektive sessionerne er og i hvordan klientens egen oplevelse er, at have været i et forløb hos mig.

Endeligt vil jeg udtrykke min taknemmelighed til de klienter, der på den ene eller anden måde har delt sin oplevelse.

Tusind tak !

Behandling af kompleks PTSD

Behandling af kompleks PTSD, beskrivelsen af forløbet er forfattet af klienten selv.

 


Efter 1. behandling af kompleks PTSD:

Bemærkelsesværdig ændring af personlighedstræk. – Følte større selvværd allerede lige efter behandlingen. Følte, at jeg nu var blevet fri, efter at have været en Rapunzel, indespærret i et tårn uden indgang, en fange, højt oppe og langt væk fra andre mennesker – overvåget af en heks. Tidligere traumatiske minder var nu væk, i stedet genoplevede jeg det dejlige minde, vi kaldte frem.


Continue reading

Behandling af vaginisme

Behandling af vaginisme, forløbsbeskrivelse med klient med vaginisme

Beskrivelsen er lagt ud på hjemmesiden med klientens samtykke.

 

Klientens reaktion på og virkningen af behandlingen:

18. oktober 2014:

Jeg har aldrig haft det bedre  i og med min krop.
 Min seksualitet er blevet en del af  min identitet. Jeg har følelsen af kontrol; jeg oplever sjældent mere at min krop ligesom tager over. De gange jeg har svært ved intimitet, forstår jeg min krop og mine følelser. Jeg er ikke plaget af traumerne fra min stedmor, overhovedet ikke faktisk, der før indebar skam, følelsen af at være klam. Jeg har i stedet følelsen af at  jeg også har ret til at nyde et sexliv ! Og at jeg selv kan bestemme hvordan det skal være.

Continue reading