FacebookLinkedInGoogle MapsEmail

Vulvodyni og behandling

 

Jeg specialiserer mig i biologiske konflikter i terapisammenhænge. Mere konkret har jeg fokus på en lidelse, der huserer i underlivet på kvinder og hedder vulvodyni. Når en kvinde er blevet diagnosticeret med vulvodyni, er det fordi, hun oplever voldsomme smerter ved skedeindgangen og/eller de indre skamlæber.

Jeg stiftede bekendtskab med lidelsen via en veninde, der selv har været ramt af den i over en dekade nu, og som frustreret åbnede op over for mig omkring, hvordan den har begrænset hendes tilværelse. Min interesse for vulvodynien har siden hængt ved, fordi behandlingsmulighederne har en usikker virkning og selv specialisterne på området er fattige på svar og forklaringer på, hvorfor vulvodynien indfinder sig i underlivet på kvinder og hvad der kan kurere den.

Så jeg har lavet en parallelstrøm til den lægelige verden og tager påstanden om ukendte faktorer omkring vulvodynien op og ser på den ved hjælp af en anden skabelon. Min skabelon er German New Medicine og den Essentielle psykoterapeutiske metode.

vulvodyni amygda.dk

Vulvodyni kan kureres uden indgreb, som heller ikke giver nogen garantier for, at symptomerne forsvinder. For selvfølgelig findes der en årsag til at vulvodyni opstår, man skal bare vide, hvordan man skal kigge efter den – finder man årsagen til lidelsen, kan man også helbrede den ramte kvinde.

 

 

‘Hvis du i øvrigt er interesseret i, hvordan jeg hjalp en ung kvinde ud af vaginisme, voldsomme og smertefulde sammentrækninger og kramper i underlivet, kan du læse om terapiforløbet her.

 

For at undgå yderligere mystificering i sagens kerne, vil jeg forklare, hvad ledetrådene i min skabelon er specifikt i forhold til vulvodyni. En af de mest afgørende faktorer er det menneske, som sidder over for mig i terapien. Vi er alle ens, fordi vores kroppe ligner hinanden i den måde, de fungerer og reagerer på, men vi er alle forskellige på grund af vores historie og medfødt personlighed.

Med skabelonen tager jeg derfor udgangspunkt i de kropslige reaktioner, som ikke er til at tage fejl af. Disse reaktioner er uafhængige af, hvem man er. Derfra bygger jeg en bro til historien og personligheden bag kroppens reaktion og dens symptomer.

Jeg tager udgangspunkt i symptomet og undersøger følgende: Er vulvodynien kommet ud af det blå? Er smerterne konstante eller tilbagevendende? Er der andre kendetegn ved symptomet som for eksempel udslet, rødmen, hævelse, kløen, svien og brændende fornemmelse. Det kan være, at huden er irriteret eller overfølsom. Hvornår var vulvodynien først mærkbar? Hvad skete der forud for, at vulvodynien begyndte at vise sig?

Jeg er nødt til i afklaringen også vide, om der har været nogen art af seksuel overgreb i billedet. Det er relevant at udelukke eller få på plads, fordi overgreb oftest involverer underlivet og det, som underlivet repræsenterer hos en kvinde: seksualiteten. Det er også relevant, fordi overgrebet kan også opleves i overført betydning. Hvilket betyder, at vulvodyni alligevel sætter sig som et biologisk chok i underlivet på trods af, der ikke fandtes en direkte kontakt med underlivet.

overført betydning skal forståes som ord eller stemninger. Ord og stemninger, der angriber, kritiserer, manipulerer og er nedladende over for kvindens kønsdele, hendes seksuelle udstråling, hendes kvindelige former og i det hele taget alt, hvad der relaterer til kvindens seksualitet.

 

Digestive issues.I ledetråd med overgreb i overført betydning, undersøger jeg, i hvilken situation, kvinden følte sig angrebet på sin kvindelighed og seksualitet, hvis der ikke har været reelle overgreb i kvindens historie. Det er vigtigt, at det forståes som angreb i kvindens øjne og ikke som vi alment tolker ordets betydning.

Så hvad oplever kvinden selv som (kropsligt) overgreb.

Det er her, det biologiske chokkonflikt gemmer sig og med den viden kan vi gå i gang med behandlingen.

 

Behandling består i at vi forløser de biologiske chok, så kvinden kropsligt og psykisk ikke længere ‘er fanget’ i den grænseoverskridende oplevelse. Derefter arbejder vi ‘hvem eller hvad’ elementerne ud af hele systemet, samtidig med at jeg hjælper kvinden med at genetablere en tryg og frihedsgivende tilstand. Tilstanden bliver konstant. Ud fra den kommer kvinden nemt og naturligt at markere sig og sige fra i – for hende – provokerende situationer, så hendes private personlige sfære forbliver upåvirket og i fin balance.

Når alle aspekterne af emnet er grundigt gennemarbejdet, bevirker det, at smertesymptomerne fortager sig for tilsidst at give helt slip. Kvindens underliv slapper af og kvindens identitet bliver helstøbt i forhold til hendes seksualitet, i forhold til at markere sig tydeligt og klart og i forhold til at være herre over sit eget underliv.

 

Har du spørgsmål eller har du brug for at vende emnet med mig, er du velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen eller per telefon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.